Rubriky
Slané

Ossobuco v pomalém hrnci

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio.

Suroviny

  • 2 plátky telecího ossobuca
  • 1 velká mrkev nakrájená na silnější kolečka
  • 2 cibule nakrájené na osminky
  • 2 stroužky česneku nakrájených na plátky
  • hrst cherry rajčat překrojených napůl
  • kus másla nebo špeku
  • 1 PL Komekoji (nemusí být)
  • čerstvá petrželka a oregano
  • sůl, pepř

PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička

1 – 2 DNY PŘEDEM

  • lžíci Komekoji rozmixujte na prášek
  • maso omyjte, osušte a z obou stran posypte práškem z Komekoji
  • vložte do krabičky a uložte do lednice – maso tím krásně zkřehne a tzv. se po domácku „ostaří“

Postup

  • před vařením maso omyjte od Komekoji, osušte, osolte a opepřete
  • na dno nádoby pomalého hrnce dejte kousky másla nebo špeku, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek
  • na zeleninu položte plátky masa
  • posypte rajčaty, petrželkou a oreganem
  • pokud máte hodně velký hrnec tak přidejte ještě deci vody
  • přiklopte poklicí a pečte na high (2.stupeň) 3 hodiny
  • poté můžete ještě pro lepší barvu krátce zapéct pod grilem

Tipy

  • podávejte s bagetkou nebo vařeným bramborem, popř. brambory můžete přidat rovnou pod maso (pak ale vždy přidejte trochu vody)