Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio.
Suroviny
- 2 plátky telecího ossobuca
- 1 velká mrkev nakrájená na silnější kolečka
- 2 cibule nakrájené na osminky
- 2 stroužky česneku nakrájených na plátky
- hrst cherry rajčat překrojených napůl
- kus másla nebo špeku
- 1 PL Komekoji (nemusí být)
- čerstvá petrželka a oregano
- sůl, pepř
PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička
1 – 2 DNY PŘEDEM
- lžíci Komekoji rozmixujte na prášek
- maso omyjte, osušte a z obou stran posypte práškem z Komekoji
- vložte do krabičky a uložte do lednice – maso tím krásně zkřehne a tzv. se po domácku „ostaří“
Postup
- před vařením maso omyjte od Komekoji, osušte, osolte a opepřete
- na dno nádoby pomalého hrnce dejte kousky másla nebo špeku, přidejte nakrájenou mrkev, cibuli a česnek
- na zeleninu položte plátky masa
- posypte rajčaty, petrželkou a oreganem
- pokud máte hodně velký hrnec tak přidejte ještě deci vody
- přiklopte poklicí a pečte na high (2.stupeň) 3 hodiny
- poté můžete ještě pro lepší barvu krátce zapéct pod grilem
Tipy
- podávejte s bagetkou nebo vařeným bramborem, popř. brambory můžete přidat rovnou pod maso (pak ale vždy přidejte trochu vody)