Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio.
Na těsto
- 1 hustý tučný tvaroh 250g (ne ve vaničce)
- 2 vejce
- 50g kokosová mouka
- 50g mandlová mouka
- 15 g psyllium
- Špetka nerafinované soli
- 1 PL Panely rozmixované na jemno, popř. nerafinovaného třtinového cukru
Na doplnění:
- Drobnější sladké meruňky očištěné a překrojené na čtvrtky
- 3 PL kvalitní meruňkové marmelády, nejlépe domácí
- několik PL vody
- Rozpuštěné ghí nebo přepuštěné máslo
- Mandlové plátky opečené na sucho na pánvi
PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička
Postup
- zpracujte vše na těsto v jemnou hmotu a nechte 30 min. v lednici odpočinout
- mezi tím si připravte meruňkovou glazuru: v malém kastrůlku smíchejte meruňkovou marmeládu pár lžícemi vody (podle hustoty marmelády) a přiveďte k varu, poté jen promíchejte a odstavte bokem
- z odležené hmoty vytvarujte placičky, doprostřed každé dejte dvě čtvrtky meruněk a udělejte menší kuličku
- vkládejte do mírně osolené vroucí vody a jakmile knedlíčky vyplavou na hladinu, vařte jen 3-5min. podle velikosti knedlíčků, poté děrovanou naběračkou opatrně vybírejte na talíř (jsou hodně jemné) a nechte je vychladnout aby trošku ztuhly a tolik se nerozpadaly
- uvařené knedlíčky lehce obalte v teplé meruňkové glazuře, pokapejte rozpuštěným ghí a posypte plátky mandlí