Rubriky
Sladké

Less carb šišky s mákem

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio

Suroviny

  • 300g hustého tučného tvarohu (ne z vaničky) 
  • 2 vejce 
  • 2 PL Panely nebo nerafinovaného třtinového cukru
  • 2 PL vrchovaté Psyllia
  • špetka soli
  • 150g ovesných bio vloček
  • špetka kurkumy
  • kvalitní máslo, popř. přepuštěné
  • maková pomazánka, popř. mletý mák s cukrem
  • 2 PL švestkových povidel (nemusí být)

KL = kávová lžička, PL = polévková lžíce

Postup

  • v míse utřete tvaroh s vejci, kurkumou, cukrem a solí
  • vločky s psylliem rozmixujte na mouku
  • vmíchejte do připravené tvarohové hmoty a vypracujte tužší těsto
  • uložte do lednice na 30min.
  • těsto rozdělte na dva kusy a z každého vyválejte váleček
  • z válečku nakrájejte stejnoměrné kousky a z nich pak tvarujte šišky
  • vařte v osolené vodě cca 3min. (od vyplavání šišek na hladinu)
  • poté děrovanou naběračkou vybírejte na talíř a nechte vychladnout

Dokončení

  • v hluboké pánvi rozpusťte máslo a vychladlé šišky lehce opečte, přidejte povidla (pokud jsou hodně hustá tak je před tím trochu nařeďte vodou) a makovou pomazánku (popř.mák s máslem) a lehce ale dobře šišky obalte