Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio
Suroviny
- 300g hustého tučného tvarohu (ne z vaničky)
- 2 vejce
- 2 PL Panely nebo nerafinovaného třtinového cukru
- 2 PL vrchovaté Psyllia
- špetka soli
- 150g ovesných bio vloček
- špetka kurkumy
- kvalitní máslo, popř. přepuštěné
- maková pomazánka, popř. mletý mák s cukrem
- 2 PL švestkových povidel (nemusí být)
KL = kávová lžička, PL = polévková lžíce
Postup
- v míse utřete tvaroh s vejci, kurkumou, cukrem a solí
- vločky s psylliem rozmixujte na mouku
- vmíchejte do připravené tvarohové hmoty a vypracujte tužší těsto
- uložte do lednice na 30min.
- těsto rozdělte na dva kusy a z každého vyválejte váleček
- z válečku nakrájejte stejnoměrné kousky a z nich pak tvarujte šišky
- vařte v osolené vodě cca 3min. (od vyplavání šišek na hladinu)
- poté děrovanou naběračkou vybírejte na talíř a nechte vychladnout
Dokončení
- v hluboké pánvi rozpusťte máslo a vychladlé šišky lehce opečte, přidejte povidla (pokud jsou hodně hustá tak je před tím trochu nařeďte vodou) a makovou pomazánku (popř.mák s máslem) a lehce ale dobře šišky obalte