Rubriky
Recepty Sladké

Less carb čoko-chlebíček

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio.

SUROVINY

  • 1 velký zralý banán
  • 2 velká vejce 
  • 200 ml mléka dle Vaší volby – zde mandlové 
  • ½ KL skořice 
  • ½ KL mletého kardamomu
  • pár kapek citronové šťávy a trocha kůry
  • 2 vrchovaté PL mandlové mouky (asi 100ml)
  • 2 vrchovaté PL kokosové mouky (asi 100ml)
  • 1 PL světlého karobu
  • 1 KL bezfosfátového pr.do pečiva
  • špetka nerafinované soli
  • kokosový tuk na vymazání formy
  • ovoce dle chuti – zde bílý rybíz
  • kousky hořké čokolády

​PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička

Postup

  • předehřejte horkovzdušnou troubu na 170°c
  • banán nalámejte na kousky, vložte do mixéru a rozmixujte na kašičku
  • přidejte vejce, všechno koření a do hladka rozmixujte 
  • v míse zvlášť smíchejte obě mouky, karob, pr.do pečiva a sůl 
  • do mísy přilijte připravenou kašičku a spojte v lehké těsto
  • přidejte 2/3 ovoce a kousků čokolády
  • formu na chlebíček vytřete kokosovým tukem, vlijte těsto a špachtlí urovnejte, povrch posypte zbylým ovocem a čokoládou
  • pečte v předehřáté troubě asi 40 min. a nechte ve formě úplně vychladnout
  • servírujte jen tak nebo jako zdravý dezert s trochou kokosové šlehačky
  • chlebíček je pěkně vlhký, proto jej pak uchovávejte v chladu

Tipy:

  • ovoce zvolte dle vlastní chuti
  • místo citronové kůry můžete použít kůru pomerančovou a bez blanek vykrájenými dílky pomerančů pak chlebíček jen ozdobit
  • místo kokosové šlehačky můžete použít kysanou smetanu nebo kvalitní bílý jogurt klasický nebo kokosový