Suroviny
- 3 větší bio citrony
- 2 PL nerafinované soli
PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička
Postup
- Citrony dobře omyjte a osušte
- Celé je nakrájejte na kostky, případná semínka odstraňte
- Vložte do mixéru a přidejte sůl
- Rozmixujte na pastu a v uzavřené zavařovací sklenici skladujte v lednici (vydrží půl roku až rok)
Poznámka: citrony kupte co nejkvalitnější – ideálně pokud narazíte na dovezené z jižní Evropy, já si je pravidelně vozím z dovolené v Itálii
Použití
- smícháním s máslem vznikne vynikající citronové máslo, můžete přidat i bylinky
- na těstoviny či restovanou zeleninu
- na ryby, do masových směsí, speciálně kuřecí či krůtí
- do sladkého pečení jako jsou bábovky, buchty, sušenky apod.
- do salátových zálivek
- na ochucení omáček či šťáv
Tip
- veškeré nádobí, které budete k přípravě i skladování pasty používat, opláchněte vřící vodou aby se do pasty nedostalo nic nepatřičného a vydržela vám co nejdéle
- stejně můžete připravit pastu i z pomerančů, která je skvělá do sladkého pečení či salátových zálivek