Rubriky
Drobnosti Slané

Cukeťáčky

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio

​Na těstíčko

  • 125g Hrašky na obalování
  • 200ml vody
  • 2 PL slunečnicových semínek (asi 25g)
  • 1KL uzené mleté papriky 
  • Pár kapek citronové šťávy 
  • 1 PL Tamari nebo Shoyu 
  • ½ KL drceného kmínu 

A dále

  • 2 malé mladé cuketky  (asi 300g)    
  • Přepuštěné máslo nebo vhodný tuk na smažení 

PL=polévková lžíce, KL=kávová lžička

Postup

  • vymíchejte vše na hladké těstíčko a nechte odležet min. půl hodinky (klidně i déle)
  • do směsi nahrubo nastrouhejte cukety a vymíchejte polohusté těstíčko, které líně stéká ze lžíce 
  • opékejte na pánvi na přepuštěném másle, upečené skládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte odsát přebytečný tuk
  • podávejte s kvašenou zeleninou

Tipy:

  • místo Hrašky můžete použít i mouku ze žlutého hrachu a dochuťte další 1 KL Tamari omáčky, 1KL sušeného česneku, 1KL dobromysli a trochou soli
  • místo cukety můžete použít i patizon, celer nebo dýni