Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio
Na těstíčko
- 125g Hrašky na obalování
- 200ml vody
- 2 PL slunečnicových semínek (asi 25g)
- 1KL uzené mleté papriky
- Pár kapek citronové šťávy
- 1 PL Tamari nebo Shoyu
- ½ KL drceného kmínu
A dále
- 2 malé mladé cuketky (asi 300g)
- Přepuštěné máslo nebo vhodný tuk na smažení
PL=polévková lžíce, KL=kávová lžička
Postup
- vymíchejte vše na hladké těstíčko a nechte odležet min. půl hodinky (klidně i déle)
- do směsi nahrubo nastrouhejte cukety a vymíchejte polohusté těstíčko, které líně stéká ze lžíce
- opékejte na pánvi na přepuštěném másle, upečené skládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte odsát přebytečný tuk
- podávejte s kvašenou zeleninou
Tipy:
- místo Hrašky můžete použít i mouku ze žlutého hrachu a dochuťte další 1 KL Tamari omáčky, 1KL sušeného česneku, 1KL dobromysli a trochou soli
- místo cukety můžete použít i patizon, celer nebo dýni