Rubriky
Slané

Český ramen z Moravy

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny: silný maso-kostní vývar, asi 2l – viz. Vývar plný kolagenu  kousky masa z vývaru, pokud je máte mrkev, petržel a celer v poměru 1:1:1 mražený zelený hrášek nebo mladý zelený bob kvalitní či domácí nudle (pšeničné, rýžové, pravé soba…apod.-zde bio špaldové) bio či domácí vejce –1 […]

Rubriky
Slané

Vývar plný kolagenu

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny do pomalého hrnce o objemu 6l Bio hovězí, telecí či jehněčí v poměru: 3ks morkové kosti  1ks (alespoň půlkilový) nízkého či vysokého žebra s kostí, popř. hrudí s kostí, harfa apod. 2ks větších kloubů kus oháňky (můžete vynechat pokud ji neseženete) A dále: 1 cibule […]

Rubriky
Sladké

Kokoláda a kokoule

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny (od malých farmářů či bio). ​Suroviny na tmavé těsto: 100g datlové pasty  200g mandlové mouky 2 PL kokosové mouky 1 PL karobu 1 PL hořkého kakaa 2 PL kokosového oleje 1 PL medu špetička soli a kardamomu ​Suroviny na světlé těsto a náplň: hrst sušených brusinek (kvalitní celé plody) asi 1dcl […]

Rubriky
Sladké

Less carb šišky s mákem

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio ​Suroviny 300g hustého tučného tvarohu (ne z vaničky)  2 vejce  2 PL Panely nebo nerafinovaného třtinového cukru 2 PL vrchovaté Psyllia špetka soli 150g ovesných bio vloček špetka kurkumy kvalitní máslo, popř. přepuštěné maková pomazánka, popř. mletý mák s cukrem 2 PL švestkových povidel (nemusí […]

Rubriky
Slané

Ossobuco v pomalém hrnci

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny 2 plátky telecího ossobuca 1 velká mrkev nakrájená na silnější kolečka 2 cibule nakrájené na osminky 2 stroužky česneku nakrájených na plátky hrst cherry rajčat překrojených napůl kus másla nebo špeku 1 PL Komekoji od Kojibakers čerstvá petrželka a oregano sůl, pepř PL = […]

Rubriky
Drobnosti

Citronová pasta

Suroviny 3 větší bio citrony 2 vrchovaté PL nerafinované soli PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička Postup Citrony dobře omyjte a osušte Celé je nakrájejte na kostky, případná semínka odstraňte   Vložte do mixéru a přidejte sůl Rozmixujte na pastu a v uzavřené zavařovací sklenici skladujte v lednici (vydrží půl roku až rok) […]

Rubriky
Drobnosti Sladké

Pumpkin spice by Symfoniechuti

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny pár tyčinek celé skořice – tak aby vyšlo na 3 PL kousků (použijte pravou indickou či cejlonskou, ne čínskou!) 6 kuliček nového koření 12 kuliček černého pepře 18 hřebíčků asi 10 strouhnutí muškátového oříšku ½ KL mleté vanilky 1 KL mletého sušeného zázvoru sekáček na potraviny nebo hmoždíř ​PL = polévková lžíce, […]

Rubriky
Slané

Kojibakers kimchi curry

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. ​Suroviny 200 g červené čočky  1 PL nepasterovaného jablečného octa  polovina malé dýně Hokkaido 1 velká mrkev 1/4 l kokosového mléka, nejlépe domácího Olivový olej kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného 1 KL curry koření špetka kurkumy 2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru, popř. vody Sůl pasta […]

Rubriky
Slané

Cuketová roláda

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny 3-4 mladé cuketky 4 vejce  Sůl pepř Velká hrst strouhaného sýra Na náplň možno vybrat asi 200g, například: domácí tavený sýr  nebo tvaroh, ricotta nebo čerstvý sýr ochucený bylinkami, kořením, česnekem apod. 1 sterilovaná červená paprika (můžete vynechat či zvolit něco jiného) Postup Cuketky omyjte a část odložte […]

Rubriky
Drobnosti Slané

Domácí ‚tavený sýr‘

Snažte se použít co nejkvalitnější suroviny – od malých farmářů či bio. Suroviny 1 hustý tučný tvaroh 250g (ne měkký z vaničky) 1 malá zarovnaná lžička sody 3 PL másla, nejlépe přepuštěného špetka soli PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička ​Postup máslo rozpusťte a nechte vychladnout  tvaroh přeložte do mísy a přisypte sodu ručním mixérem […]